تونی بلر از برنامه ترامپ برای «هیات صلح غزه» کنار گذاشته شد عراقچی: باید ثابت می‌کردیم دشمنان از طریق جنگ نمی‌توانند به اهداف خود برسند وقوع زلزله ۷ ریشتری در ژاپن؛ هشدار سونامی صادر شد اعتصاب گسترده علویان سوریه اسلامی: سازمان انرژی اتمی در حمله نظامی هیچ تلفاتی نداشت/ هیچ بازرسی در ایران نیست ریابکوف: روسیه شانه‌به‌شانه در کنار مادورو ایستاده است مرتس: آلمان در آینده نزدیک فلسطین را به‌رسمیت نمی‌شناسد نتانیاهو: ما در سوریه باقی خواهیم ماند فرستاده ترامپ: آمریکا نیروی زمینی در اوکراین مستقر نخواهد کرد زامیر: در حال آماده شدن برای یک جنگ غافلگیرکننده هستیم آغاز رزمایش دریایی مشترک آمریکا و اسرائیل در بحرین  نخست‌وزیر قطر درباره حمله اخیر اسرائیل به دوحه: اینکه میانجی توسط یکی از طرفین درگیر بمباران شود، بی‌سابقه است نتانیاهو: کشور فلسطینی مستقل در مجاورت اسرائیل تشکیل نخواهد شد فؤاد حسین: تنش میان ایران و آمریکا بر عراق تاثیر می‌گذارد فؤاد حسین و هاکان فیدان درباره پرونده ایران رایزنی کردند

انتقاد شدید ترامپ از خروج نظامی آمریکا از افغانستان

رئیس‌جمهور آمریکا گفت: «به ژنرال مارک میلی، رئیس سابق ستاد مشترک نیروهای مسلح، گفتم، یعنی واقعاً می‌خواهی یک جنگنده را جا بگذاری؟ قیمت هر هواپیما ۱۵۰ میلیون دلار است. گفتند میگذاریمش، قربان. عالیه! گفتم: «یک باک بنزین به من بدهید، خودم می‌برمشان به پاکستان یا برمی‌گردانم به آمریکا. چرا باید ارزان‌تر باشد؟ آنجا بود که فهمیدم این آقا واقعاً بی‌کفایت است.»
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۸ - ۲۶ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 17
کد خبر: ۲۸۳۷۶۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا به شدت از خروج نظامی آمریکا در سال ۲۰۲۱ از افغانستان انتقاد کرد و مدعی شد که تجهیزات نظامی ارزشمندی برای طالبان باقی مانده است و این تصمیم را نمادی از «بی‌کفایتی فاحش» رهبران نظامی آمریکا در آن زمان دانست. 

ترامپ در ضیافتی که در دفتر اخلاقیات کاخ سفید برگزار شد، گفت‌وگویی را که به گفته‌ی او با ژنرال مارک میلی، رئیس سابق ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا در دوران ریاست‌جمهوری‌اش داشته است، بازگو کرد. 

ترامپ گفت: «به میلی گفتم، یعنی واقعاً می‌خواهی یک جنگنده را جا بگذاری؟ قیمت هر هواپیما ۱۵۰ میلیون دلار است. گفتند میگذاریمش، قربان. عالیه! و همین کار را کردند و تجهیزات را جا گذاشتند.» 

او گفت میلی به او گفته که «ارزان‌تره» که هواپیما را رها کنند تا اینکه آن را برگردانند؛ توضیحی که ترامپ آن را به تمسخر گرفت. 

ترامپ گفت: «یک باک بنزین به من بدهید، خودم می‌برمشان به پاکستان یا برمی‌گردانم به آمریکا. چرا باید ارزان‌تر باشد؟ آنجا بود که فهمیدم این آقا واقعاً بی‌کفایت است.» 

گرچه مرحله نهایی خروج از افغانستان در زمان ریاست‌جمهوری جو بایدن در اوت ۲۰۲۱ انجام شد، اما چارچوب اولیه آن در اوایل سال ۲۰۲۰ توسط دولت ترامپ مذاکره شده بود. ترامپ بارها خود را از نحوه اجرای خروج از افغانستان جدا دانسته و گفته دولت او این خروج را «با عزت و قدرت» انجام می‌داد. 

او همچنین از نمایش عمومی خودروهای نظامی آمریکایی توسط نیروهای طالبان انتقاد کرد و گفت آن‌ها همچنان در رژه‌های نمادین از این تجهیزات استفاده می‌کنند. 

او گفت: «هر سال یک رژه دارند که تجهیزات ما را داخل یک خیابون زشت می‌کشند — که برای خودشان می‌شود خیابان پنجم. هر سال قدیمی‌تر می‌شوند، ولی از دیدنش متنفرم.» 

با اینکه مقام‌های آمریکایی تأیید کرده‌اند که در روزهای پرهرج‌ومرج پایانی عملیات تخلیه از فرودگاه حامد کرزای برخی تجهیزات جا مانده‌اند، پنتاگون گفته که بیشتر آن‌ها از کار انداخته یا غیرقابل استفاده شده‌اند. 

ترامپ افزود که در نظر داشت در دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش تمام تجهیزات را خارج کند و ادعا کرد دولت کنونی با انجام ندادن این کار مرتکب اشتباهی راهبردی و مالی شده است. 

او گفت: «ما یک ماشین واقعاً عالی داریم. من در دوره اولم ارتش را بازسازی کردم و بخشی از آن را در افغانستان گذاشتیم، یعنی به طالبان دادیم.» 

با اینکه ترامپ از زمان بازگشت به قدرت در ژانویه ۲۰۲۵ سیاست رسمی جدیدی درباره طالبان اعلام نکرده، دولتش اقداماتی برای کاهش بیشتر دخالت آمریکا در افغانستان انجام داده است. اوایل امسال، وزارت خارجه آمریکا سمت نماینده ویژه در امور افغانستان را حذف کرد و مسائل افغانستان را در واحد کوچکتری تحت دفتر امور آسیای جنوبی و مرکزی ادغام نمود./ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار